3 tricks til at spare penge

Næsten alle kan, og vil, spare lidt flere penge på budgettet, så man enten har mulighed for at lægge lidt til side, eller så der er flere penge til fornøjelser i løbet af måneden. Dette er et alment fænomen, men heldigvis er der rigtig mange tips og tricks at hente. Her er en liste over vores top 3:

Lav budget

Det første og mest basale tip er, at lægge et budget. Du har helt sikkert hørt din mor eller far, eller måske din lokale bankassistent, fortælle dig dette, men det er altså fordi det virker. Med et budget kan du hurtigt få overblik over, hvor dine penge kommer fra og hvor de forsvinder hen. På den måde kan du lokalisere dine udfordringer. Er posten til kaffe urimeligt stor? Behøver jeg et abonnement til fire streamingtjenester? Eller er SU’en simpelthen bare ikke nok?

Med et budget får du nemt et overblik over alt dette. Derudover kan du vælge at sætte et beløb til side hver måned til de forskellige poster, så du ved hvor meget du kan bruge på kaffe om måneden, og dermed også, hvor mange penge du har tilovers til opsparingen. Der er en grund til, at budgettet er noget af det første de laver i Luksusfælden.

Billige forsikringer

Når du så har lagt dit budget, så har du også et overblik over dine faste udgifter, såsom abonnementer og forsikringer. Alle forsikringer er ikke født lige, da der er stor prisforskel på forskellige forsikringer. Derfor er det en god ide at undersøge markedet for billige forsikringer. Du kan eksempelvis spare en del penge, når du skal finde forsikring til bil, hvor den dyreste nemt kan koste 50% mere end den billigste. Derfor kan det godt betale sig at bruge et par timer på at sammenligne forskellige tilbud, da det i sidste ende kan spare dig flere tusinde kroner om året.

Spar penge på mad

Madposten er ofte et sted, hvor mange penge kan spares. Først og fremmest er prisforskellen på at spise ude, og selv lave mad, enorm. Ikke at det betyder, at du aldrig skal spise ude, men det er et nemt sted at spare mange penge. Når du så skal handle mad ind, så sørg for at du på forhånd har lavet en madplan, så du kan handle stort ind og undgå at købe alle mulige ting, som du ikke behøver. Ved at handle stort ind, finde gode tilbud og lave store portioner, kan du spare mange penge i løbet af en uge.

No comments yet.

Skriv et svar