4 tips til aktieinvesteringer for nybegyndere

Du kan få din pengepung til at vokse, hvis du investerer dine penge i nogle aktier, som giver et godt afkast. Men hvordan kommer du egentlig i gang, hvis du aldrig har prøvet det før? Her finder du nogle tips til, hvordan du investerer i aktier, og undgår alt for store omkostninger.

Udvælg dine aktier med omhu

Det kan være svært at gennemskue, hvilke aktier du skal vælge, når du først begynder at investere. De professionelle investorer er gode til at gennemskue hvilke aktier, der resulterer i et hurtigt afkast. Dette er ikke en strategi, som du bør forsøge at efterfølge.

I stedet bør du sprede din risiko ved at investerer i forskellige aktier og brancher. Vælger du f.eks. kun at investerer i banksektorer, så er din riskominimering ikke særlig høj, da alle bankernes aktier vil falde i tilfælde af en strengere regulering. Du kan derfor med stor fordel vælge at investerer i 10 aktier eller mere.

Når du skal udvælge dine aktier, så skal du huske, som en god tommelfingerregel, at større selskaber giver mere sikkerhed mht. aktiens prissætning. Det vil sige, at en høj omsætning af en aktie betyder, at den bliver handlet meget, og prissætningen derfor er mere korrekt.

Hold hovedet koldt

Som nybegynder må du aldrig vælge at investere i aktier, hvis du skal bruge pengene inden for få år. Aktier er langsigtede investeringer, hvilket betyder, at du skal være i stand til at holde hovedet koldt. Prisen på dine aktier vil nemlig stige og falde konstant, men hvis du kan holde hovedet koldt, så vil aktiernes pris typisk stige.

Der er dog tilfælde, hvor virksomhedernes klarer sig dårligt eller går konkurs, hvor du kan risikere at dine aktier mister deres værdi.

Få hjælp til dine investeringer

Når du skal påbegynde din nye investeringsrejse, så vil din bank som oftest anbefale dig at købe aktier gennem en investeringsforening. Du skal blot være opmærksom på at banken giver dig denne anbefaling, da de selv tjener flest penge på den måde.

Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan du selv investere dine penge, så er Dansk Aktionærforegning er godt udgangspunkt. Det

Klar, parat, invester

Har du fået blod på tanden til at begynde at investere i nogle aktier nu? Det kan være, at du stadig ikke er helt klar til det store investeringseventyr, fordi du ikke selv er i besiddelse af den aller største opsparing.

Det behøver dog ikke at stoppe dig, da det f.eks. er muligt at søge om et lån på LendMe.dk, der indhenter flere tilbud fra bankerne, så du kan vælge det bedst lån til din nye investeringsrejse. Det er gratis, og du er ikke forpligtet til at vælge noget før, du har underskrevet dine lånedokumenter til banken.

No comments yet.

Skriv et svar