5 gode råd til at holde vægten til jul

Julen er kaloriernes højtid, og det er højtiden ikke kaldt uden grund. De fleste mennesker tager et par kilo på ved juletid, da det kan være svært at modstå de mange fristelser. Men det er ikke sjovt at sidde tilbage 1. januar og være 10 kilo tungere, og derfor vil vi i denne artikel give dig nogle gode råd til, hvordan du kan holde vægten i julemåneden.

Vær realistisk

Lige gyldigt hvad vil julen nok ikke være den måned, hvor din krop vil stå aller skarpest. Vi kan måske afvige fra nogle af fristelserne, men det ville være en alt for opslidende kamp at afvige fra dem alle. Derfor er du nødt til at være afklaret med, at du kommer til at indtage flere kalorier end du er vant til.

Skær ned på alt overflødigt

For at sikre dig at du holder en nogenlunde stabil vægt i julemånederne, er du nødt til at skære ned på alt andet end julefristelser. Hvis du både spiser alle dine julefristelser og oveni det også indtager det løse, vil din vægt hurtigt tage fart. Prøv derfor at hold dig fra alle de søde sager, som du normalt vil indtage.

Skru op for motionsniveauet

Den gyldne ligning som man er nødt til at overholde for at kunne opretholde en stabil vægt, er at man skal indtage ligeså mange kalorier, som du forbrænder. Derfor er det også naturligt, at du skal forbrænde flere kalorier i december måned, da dit kalorieindtag stiger væsentligt. Især i din juleferie har du masser tid til at dyrke lidt mere motion. I december måned, må du leve under det velkendte citat ”du må yde, før du kan nyde”.

Nej tak til flydende kalorier

I december måned bliver du overvældet af julefristelser, som du ihærdigt forsøger at sige nej tak til. Men alligevel kommer man i de fleste tilfælde til at synde, og det er helt okay. Vores tip til dig er at sige nej tak til flydende kalorier. Flydende kalorier giver dig ingen mæthedsfornemmelse og er derfor kun tomme kalorier, som du fylder din krop med.

Drik mere vand

Vores sidste tip til at kunne sin vægt stabil i julemånederne er at drikke mere vand. Vin og andre alkoholiske drikke dehydrer din krop helt vildt, og derfor er det meget vigtigt, at du husker at drikke vand. Desuden vil et større indtag af vand mindske din risiko for, at du kommer til at drikke for meget alkohol.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan holde din vægt stabiliseret i juletiden. En ”fun fact” er at de fleste vælger at få lavet plastikoperationer i vintermånederne, da man dermed sikrer at det opereret område holdes i ro. De bedste plastikkirurger i København fraråder en hurtig vægtforøgelse inden en operation, da det kan have en negativ indflydelse på det endelige resultat. Dette er derfor også en pointe at have i mente, hvis du ligesom hver femte kvinde overvejer et kosmetisk indgreb.

No comments yet.

Skriv et svar