5 nyttige investeringsbegreber

Drømmer du om at blive bedre til at forstå de mange investeringsbegreber der findes? I så fald, kan det være en god idé at starte med at se på den aktivklasse mange i forvejen kender til eller har hørt om – nemlig aktier. Nedenfor kan du læse mere om populære investeringsbegreber som aktier, C25 indeks, aktiv investering, ETF´er samt volatilitet.

Aktier

Aktier er værdipapirer der fungerer som ejerandele i en virksomhed der er etableret som et aktieselskab også kaldet A/S. Som ejer af aktier, kommer du dermed til at eje en andel af den eller de virksomheder du har investeret i. Derudover har aktionæren typisk mulighed for at være med til at træffe beslutninger på bl.a. generalforsamlinger samt modtage udbytte/dividende fra virksomheden.

C 25

I Danmark findes det et hav af forskellige såkaldte aktieindeks, der samler forskellige typer af aktier efter størrelse, handelsfrekvens, popularitet osv. Det mest kendte indeks kaldes c 25 og nævnes stort set altid, når snakken falder på aktier i diverse danske nyhedsmedier. I c 25 findes de 25 mest omsatte, børsnoterede danske aktier på Københavns fondsbørs, der er præget af store og kendte virksomheder som Coloplast, DSV, Genmab, Vestas, Ørsted, Mærsk mm.

Aktiv investering

Aktiv investering er en investeringstilgang, hvor porteføljemanageren aktivt foretager investeringsbeslutninger, med det formål at slå markedet.

ETF

ETF´er er børsnoterede investeringspuljer med f.eks. aktier der kan købes og sælger som én enkelt aktie. Køber du en ETF der dækker det amerikanske S&P 100 aktieindeks, svare det til at eje en andel af alle 100 aktier i dette indeks. Du slipper således for at købe en af alle aktier og kan nøjes med at købe en ETF der dækker alle.

Volatilitet

Volatilitet er et udtryk for kursudsving på en f.eks. en aktie. Høj volatilitet er et udtryk for store udsving mens lav volatilitet omvendt er et udtryk for små udsving.

Gør det nemt og overlad investering til professionelle

Falcon Invest er en børsnoteret investeringsforening der (pr. november 2018) udbyder fire forskellige investeringsfonde;

  • Falcon Danske Aktier Momentum
  • Falcon Europe Momentum
  • Falcon Flex Momentum
  • Falcon Global Momentum

Fælles for disse fonde er, at strategien tager udgangspunkt i den akademisk anerkendte momentumfaktor. Momentum handler simplificeret om at følge udbud og efterspørgsel. Det betyder, at vi håndplukker de aktier, der i en periode har givet et bedre afkast end andre aktier, da det fra akademisk side er påvist, at disse aktier statistisk set også i en fremtidig periode vil fortsætte med at outperforme andre aktier.

Du kan blive meget klogere på investeringsbegreber og investering generelt ved at besøge Falconinvest.dk

No comments yet.

Skriv et svar