6 typer advokater og hvad de laver

En advokat er ikke bare en advokat. Advokater specialiserer sig normalt indenfor et område, hvilket de primært arbejder med. Det betyder at der er mange forskellige typer advokater, hvilket kan gøre det svært at finde ud af hvad de laver.

I denne artikel vil du lære, hvad de 5 mest normale typer advokater arbejder med.

Personskade advokat

Den første type advokat du skal kende til er en personskade advokat. Hvis du er kommet til skade, så skal du finde ud af hvor meget erstatning, som du har ret til.

En Personskade advokat arbejder med at sikre at du får den rigtige erstatning, hvis du er kommet til skade.

Samtidig skal personskade advokaten også bestemme hvem der skal betale for din erstatning.

 

Intellektuel ejendoms advokat

Den anden type advokat du skal kende til er en Intellektuel ejendoms advokat. Virksomheder der har opfundet et nyt produkt, ny medicin eller andet vælger i mange tilfælde at tage patent produkt.

Hvis et firma har patent, copyright eller har et Trade mark, så kræver det en interkulturel ejendoms advokat til at sikre sig at der ikke er noget der bryder deres intellektuelle ejendomme.

Hvis et andet firma bryder deres intellektuelle ejendom, så vil en intellektuel ejendoms advokat sagsøge det andet firma, hvilket i mange tilfælde vil resultere i en høj erstatning.

 

Erhvervsadvokat

Den tredje type advokat du skal kende til er en Erhvervsadvokat. Hvis du starter et firma på et tidspunkt, vil du ofte på et tidspunkt have kontakt til en erhvervsadvokat. En erhvervsadvokat giver juridisk vejledning til alt fra virksomhedskonstruktion til skatterådgivning.

Især større virksomheder har altid flere erhvervsadvokater til at varetage juridiske opgaver i firmaet.

 

Bolig advokat

Den fjerde type advokat du skal kende til er en Bolig advokat. En boligadvokat arbejder med at støtte køberen i en bolighandel. Hans arbejdsopgaver består i at gennemgå alle dokumenter, lave skødeskrivning og tinglyse skødet samt med andre juridiske opgaver ved afslutning af handlen.

Du kan læse mere om boligadvokater her.

 

Kontraktadvokat

Den femte type advokat du skal kende til er en Kontraktadvokat. En kontraktadvokat arbejder både med at lave nye kontrakter til alt fra ansættelseskontrakter til ordrekontrakter. En anden del af en kontraktadvokats arbejde består i at afgøre sager, hvor kontrakter bliver brudt, og det skal afgøres hvem der har ret.

 

Familie advokat

Den sjette type advokat du skal kende til er en familie advokat. Det er blevet mere almindeligt at blive skilt, hvilket øger efterspørgslen efter familieadvokater. En familieadvokat hjælper med skilsmisser, hvor de hjælper med at dele ægteparrets værdier op mellem dem. I situationer hvor det skilte par også har børn, så vil familie advokaten også hjælpe med at bestemme hvem der får lov til at beholde børnene.

No comments yet.

Skriv et svar