Bør du begynde til badminton?

Badminton har for nylig oplevet en renæssance, hvilket har fået både børn og voksne op af sofaerne og ud i de lokale haller. Badminton har selvfølgelig altid været en populær sport i lille Danmark, men måske kan vi skyde skylden på de mange store, danske badmintonprofiler, der på det seneste har taget medaljer med hjem. Der kan være mange gode grunde til det.

En sund og social sport

Under alle omstændigheder er badminton dog en god undskyldning for at få vristet sig fra skærmen og i stedet få bevæget sig, mens man spiller med venner og bekendte i hallen. Det gør med andre ord træning til en social aktivitet, så man helt glemmer, at man træner, før man ligger øm hjemme på sofaen igen.

Mange lader sig dog alligevel skræmme væk fra særligt badminton, hvilket ofte sker med henvisning til en gammel skade af den ene eller anden art. Det er da også rigtig, at badminton er en nådesløs sport, så længe man står på banen, der ofte kræver hurtige reaktioner. Det kan mildest talt være belastende for benene især. En skade eller en frygt for samme ør dog ikke holde dig fra at kunne nyde badminton.

Ifør dig et godt par badmintonsko

I stedet bør du bare sørge for at iføre dig de helt rigtige badmintonsko. Et godt sæt badmintonsko kan nemlig gøre en stor forskel, når man spiller. De er trods alt alle lavet med netop badminton for øje, hvorfor typiske bevægelser i badminton også er blevet taget højde for i designet. Derfor er der ofte særligt god støtte omkring anklen på en badmintonsko, om end der selvfølgelig laves badmintonsko med varierende grader af støtte.

Hvis du har en ankelskade eller lignende, kan du altså passe på den ved at købe en badmintonsko med god ankelstøtte. Sidder din skade eller frygt imidlertid længere oppe ad benet, kan du investere i en badmintonsko med en stor og elastisk sål. I så fald vil du nemlig lande bedre og blødere, ligesom du vil have nemmere ved at springe pludseligt. På den måde kan du altså også beskytte dig ved at købe det rette par badmintonsko. Du bør dog også være opmærksom på, at en badmintonsko med en stor sål selvfølgelig er tungere, hvilket uvægerligt leder til langsommere bevægelser på badmintonbanen. Det er den pris, man må betale for en både sikker, sjov og sund aktivitet.

No comments yet.

Skriv et svar