Er du også for selvkritisk?

Der er mange som er meget selvkritiske i dag. Det er specielt de unger piger og kvinder, som ikke er tilfreds med sig selv og deres fremtrædende.

Men når vi er selvkritiske, så forårsager vi ubevidst skade på os selv uden, at vi lægger mærke til det. Er det noget, som du gør på daglig basis, så skal du nok skrue lidt ned, så du kan tage bedre hensyn til din mentale sundhed.

Sundhed indefra

Vi skal passe på vores kroppe og vores sind af flere årsager.

Måske er intet er godt nok for dig. Det meste omkring dig er en stor skuffelse – dig selv inklusiv. Du bærer alle fejl på din skulder og synes, at du er en stor fejl i sådan nogle situationer. Du er aldrig tilfreds med dine præstationer, og finder altid en masse fejl ved dig selv og alt det, som du foretager dig.

Det er vigtigt, at vi plejer og passer vores krop indefra. Det vil sige at vi altså skal tænke over det, som vi putter ind i den, når det kommer til mad og ord. En sund kost bidrager til nedsættelse af hjerte- og karsygdomme, og det skaber bedre trivsel og et højere energiniveau. Når vi behandler os selv godt, så er det også nemmere at have det godt. Træning og sund kost har flere formål end blot at gøre os til vores bedste jeg på ydersiden.

Mental sundhed er en af de vigtige faktorer, når det kommer til sundhed. Det er svært at udføre daglige gøremål, hvis ens hjerne og hoved centrerer sig omkring dårlige og ødelæggende tanker.

Nødvendig selvkritik

Selvkritik er noget, som vi alle sammen har, og noget som vi alle sammen har brug for.

Selvkritik er egentligt et vigtigt budskab med en intention, som vi ikke kan undvære. Det største problem med selvkritik er dog, at det i 99% af tiden ikke har et vigtigt budskab, og derfor er ødelæggende fremfor konstruktivt.

Nogle gange når vi ønsker at ændre på noget, så finder vi det absolut nemmest at ændre på vores udseende. Selvfølgelig er det de færreste af os, som rent faktisk ligner topmodeller, og som ikke har en eneste ting, som vi ikke tænker, at vi godt kunne ændre på os selv. Er det noget, som fylder i din hverdag, og som alene er decideret ødelæggende for dig, så kan du jo ændre på det. Klik her og se dine muligheder, hvis du er ked af din snorken, næse eller andet relaterbart indenfor området.

Men selvkritik er rent faktisk vigtigt i et sundt omfang. Selvkritik presser os til at yde bedre, og til at blive vores bedste jeg, hvis vi kan bruge det konstruktivt.

Hvordan kan vi skrue ned for den negative selvkritik?

Vi kunne gøre os klogt i at skrue ned for de faktorer, som vi ikke kan gøre noget ved. Nej det er ikke jordens undergang, at det ikke gik som planlagt selvom, at det selvfølgelig havde været superdejligt.

Tal til dig selv, som du ville tale til dine bedste veninde, din kollega eller dine børn. Du er god nok, og du gør dit bedste. Anerkend det som du har svært ved, og spørg om hjælp, hvis det er for uhåndgribeligt at gøre selv.

No comments yet.

Skriv et svar