Gode råd til at udvikle dine kompetencer

Vi udvikler os hele livet. Eller rettere; vi har mulighed for at udvikle os hele livet. Det handler bare om at tage de muligheder, der byder sig. Der er gode grunde til at forbedre sig. Det gælder både på det personlige plan såvel i arbejdslivet. Derfor giver vi dig i det der følger gode råd og tips til, hvordan det kan lade sig gøre.

Deltag i kurser

Hvis du er gået i stå på et bestemt område og oplever, at det er svært at komme ud af plateauet, er det en god ide at tilmelde sig et kursus på det givne område. Hertil kommer der flere og flere muligheder.

Mange har dog en forudindtaget ide om, hvilke kurser der er derude. Der er nemlig stort set kurser indenfor alle områder, du kan forestille.

Det gælder alt fra konflikthåndtering, præsentationsteknikker og digitale færdigheder. Når du tilmelder dig, er det vigtigt at være opmærksom på, hvilken omtale de har fået.

Hertil er internettet en rigtig god mulighed for viden. Ved at foretage et par enkelte klik, kan du hurtigt finde ud af, om et kursus er godt og værd at tage. Hvis det virker interessant, kan du klikke her for at læse om mere.

Benyt dig af internettets mange muligheder

VI lever i en digital tidsalder. Det har selvfølgelig mødt kritik, men man kan ikke komme udenom, at det også har bevirket i rigtig mange muligheder for kompetenceudvikling.

Hvor man før skulle bruge lang tid på informationssøgning indenfor et givent område, er det i dag mulighed for at finde information omkring stort set alt på internettet. Det skal du benytte dig af.

Det kan du for eksempel gøre ved at bruge youtube. Youtube er en meget undervurderet platform – også indenfor det professionelle og akademiske. Hvis du vil dygtiggøre dig indenfor et eller andet, eller som sagt har ramt et plateau, kan du ved at søge om det på youtube virkelig forbedre dig.

Når du gør det, vil du langt de fleste gange finde guides indenfor det givne emne. Her gælder det om at være selektiv i, hvad du vælger at bruge. Alle kan uploade videoer på youtube, men det er langtfra alle, der gør det, der er eksperter på emnet. Det er derfor en god ide at undersøge, hvor mange kliks den gældende video har, og tilsvarende hvor mange likes der er.

Vær opsøgende

Mange er bange for at tabe ansigt, og undlader derfor at opsøge andre folk i jagten på viden. Det er ærgerligt. De fleste personer er mere end villige til at hjælpe dig, hvis de står overfor muligheden. Hvis det skulle ske, at du møder en mur, er det alligevel ikke verdens undergang.

No comments yet.

Skriv et svar