Guide: Det skal du være opmærksom på, inden du låner penge

Der kan være mange gode grunde til, at du gerne vil låne penge – måske er din computer brændt sammen, du vil gerne købe en bolig, eller også er det blevet en nødvendighed at eje en bil i dagligdagen. Hvis du ikke har en god portion penge sparet op på din konto, kan du i stedet være nødsaget til at optage et lån – lån penge billigt ved at sætte dig ind i de forskellige tommelfingerregler.

Værd at vide

Der er en lang række ting, du skal vide, så du ikke optager et lån, du ikke er i stand til at tilbagebetale. Lån penge billigt ved at forstå de forskellige, vigtige faktorer, der har indflydelse på, hvor meget lånet kommer til at koste dig.
Der findes utrolig mange forskellige online låneudbydere, som kan tilbyde dig både billige og fordelagtige lån. Inden du går på jagt efter dit kommende lån, kan du gøre klogt i at lære disse tre begreber at kende:

  • Type af lån
  • Stiftelsesomkostninger
  • Renter og ÅOP.

De 3 begreber

Der findes mange forskellige typer af lån, og det er derfor vigtigt, at du vælger det rette lån, der matcher dine behov og ønsker. Der findes eksempelvis både SMS-lån, kviklån, forbrugslån, boliglån, billån og kredit. Nogle af disse termer dækker dog over den samme type lån, hvilket nemt kan lede til forvirring omkring, hvilket lån man skal vælge.

Vigtigst er dog, at du ved, hvad ÅOP står for, da dette dækker over de samlede omkostninger, der er forbundet med lånet. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og fortæller dig præcist, hvor dyrt lånet vil være at tage – du skal altså vælge det lån med den laveste ÅOP.

Du skal også forvente, at der vil være stiftelsesomkostninger ved at optage lånet, med mindre det er på et meget lavt beløb. Der kan være utrolig stor forskel på stiftelsesomkostningerne på de enkelte lån, hvorfor det er vigtigt, at du holder særligt øje med disse.

Sådan vælger du det rette lån

Vigtigst af alt er, at du vælger det lån, som matcher din nuværende økonomi bedst muligt, så du ikke optager et lån, du ikke har mulighed for at betale tilbage. Hvis du ikke overholder tilbagebetalingen, kan det blive en rigtig dyr affære at optage et lån. Start altid med at lægge et budget, så du har et økonomisk overblik, der gør dig i stand til at træffe den helt rette beslutning. Spørg også dig selv, om du i virkeligheden har brug for at låne penge? Det bedste er altid at lade være – specielt hvis pengene kun skal bruges på rent forbrug uden nogen investeringer.

Du kan selv sammenligne de forskellige lån på markedet her.

No comments yet.

Skriv et svar