Sådan kommer du i gang med træningen som gravid

Det er jo ingen hemmelighed, at kvinder tager på under en graviditet.  Det gør man, da man skal have næring nok både til sin egen krop og dit babyen i maven.

Det kan dog være svært at tvinge sig selv i gang, når man har nok at gøre med at holde styr på sin graviditet og det lille liv, der formes inden i en.

Træning er dog vigtigt under graviditeten, da fysisk aktivitet frigiver endorfiner fra hjernen, som er et stof, som giver velvære og øget livsglæde. Det hjælper også barnet i maven, fordi mor og barn er bundet så tæt sammen, og når mor har det godt, har baby det også godt. Du kan få flere tips til træningen som gravid her.

Motion er generelt godt for kroppen, da du styrker din muskulatur og forbedrer blodomløbet, hvilket nedsætter risikoen for hjerteproblemer og hævelser i kroppen. Som gravid er det vigtigt at ryggen styrkes, da du skal holde en stor mave på den anden side af rygraden. Jo stærkere du er, jo nemmere vil fødslen også gå.

Aldrig for sent

Hvis træningsrutinerne ikke rigtigt er kommet ind under huden på dig og er blevet en fast del af hverdagen, så fortvivl ikke.

En rask gåtur i ny og næ kan gøre underværker. Hvis du går 20-30 minutter et par gange om ugen er du allerede godt i gang med træningen, og så kan du bygge på derfra. Du kan eksempelvis krydre gåturen med stavgang, da dette giver øget forbrænding og muskelaktivitet. Ellers kan man sigte efter sportsgrene som svømning, vandgymnastik, pilates og yoga, som alle er sportsgrene, som er fornuftige at fortsætte med helt frem til fødslen.

Dette skal du prøve at undgå under graviditeten

Selvom du får gang i en god træningsrutine og måske endda når til et punkt, hvor du slet ikke kan lade være med at træne, så husk, at du stadig skal passe på barnet i maven.

Du skal for eksempel undgå at hoppe, når du træner, da maven ikke må udsættes for alt for megen aktivitet. På samme måde er der forskellige former for hård træning, som gravide bør undgå. Det drejer sig om kontaktsport som fodbold, håndbold og lignende.

Derudover skal du generelt være forsigtig, så du ikke overstrækker. Undgå at strække i yderpositioner, da graviditetshormonet relaxin gør, at dit bindevæv bliver en anelse slappere.

I det hele taget skal du passe godt på, at du ikke overanstrenger dig til træning. Kroppen skal holdes aktiv, men den skal også have overskud til at give næring og udvikle dit barn.

Nogle simple træningstips kan være, at du i stedet for at lave almindelige sit-ups lægger dig på ryggen med bøjede ben og presser lænden ned i gulvet et antal gange.

Derudover skal du øve dig i at slappe af i kroppen, så du er helt klar til fødslen. Det er en træning for sig selv, da det faktisk kan være overraskende svært.

 

God fornøjelse med træningen!

No comments yet.

Skriv et svar