Sådan undgår du fejlkøb!

Fejlkøb via nettet

Vi kender alle til det. Man finder et eller andet skide lækkert produkt, mens man sidder og surfer rundt og vupti. Så har man kortet i hånden, og er i gang med at købe en ny skjorte.

Det er det vi kalder for et spontant køb. De opstår ofte uden et egentligt behov, men på grund af en følelse af, at man bare skal have det produkt.  De er mere baseret på tanken om et produkt, i stedet for den egentlig benyttelse af produktet.

Det er også denne slags køb, som oftest leder til fejlkøb, hvor du som kunde føler dig skuffet når produktet endelig er dig i hænde. Vi anbefaler at man stopper denne slags køb, da de oftest ikke er baseret på ens økonomiske situation, eller af logiske årsager! Det er naturligvis lettere sagt end gjort, men vi anbefaler at man slår koldt vandt i blodet, når man shopper. Tag et skridt tilbage, sammenlign priser på tværs af markedet.

Dertil bør man også danne sig et klart og tydeligt billede af markedet, for at se hvilken udbyder man kan få den bedste værdi hos. Når den ordentlige research er gjort, så bliver det også meget nemmere at føle sig sikker i sit køb.

Det gør derudover at man undgår hele processen med at skulle sende varer retur, og bøvle med udbyderne. Det kan være en trist omgang at være en del af, som de fleste kan være enige i, at man helst vil undgå.

Misinformeret køb

Ved at researche så slipper man også for at misforstå en produktbeskrivelse, og dermed ende med et andet produkt end det man havde tænkt sig. I nogle industrier kan produktnavne læne så meget op ad hinanden, at man let kan forveksle dem.

F.eks. kan en støvsuger hedde dens produkt navn, hvor den eneste reelle forskel på dens navn og en tidligere models, er at den nu hedder 32 i stedet for 31. Det er ikke altid lige let at bemærke, hvis man har fart på, så sørg nu for at dobbelttjekke.

En anden komponent som også i særdeleshed er vigtig, er at finde en udbyder som man kan stole på. Sådan som efterspørgslen er steget efter produkter online, så er der efterhånden så mange udbydere, at det kan være svært at adskille de gode selskaber fra de dårlige.

Anvend anmeldelser!

Så er vi kommet til den vigtigste del af din informationssøgning. Find ud af hvad andre kunder siger! Det kan være alt lige fra hvad de siger om produktet til udbyderen til leveringen, you name it. Det vigtigste er bare at du har noget du kan forholde dig til, som ikke er led af et salgspitch.

Denne del kan være lidt sværere, da det ikke altid er tydeliggjort om en anmelder er sponsoreret eller hvordan det står til. Klik her, hvis du vil se en oversigt over organiske anmeldelser på produkter, uden involvering fra sponsorer.

Vi anbefaler at du finder sider som kan varetage flere forskellige slags anmeldelser. På den måde slipper du for at skulle konstant finde nye sider, samt tjekke om de nu også er så troværdige som de siger de er.

Det kan nemlig være en langtrukken proces, og hvis den går hen og bliver for kedelig, så vil det ofte ende ud i at du alligevel foretager et spontant onlinekøb, som potentielt kan føre til at du fortryder dit køb.

No comments yet.

Skriv et svar