Søvn, snorken og parforhold – Fortæl din date om din snorken eller gør noget ved det

Undersøgelser viser at 75 % af danske singler ser det som en deal-breaker, hvis deres nye partner eller date viser sig at snorke om natten – i hvert fald, hvis de ikke har fået det at vide inden de selv finder ud af det.

Ikke nok med at snorken kan forstyrre din egen søvn – når det kommer til parforhold og dating, kan det også have flere negative konsekvenser.

Der er mange gode grunde til at komme af med din snorken – du kan få mere energi i hverdagen, få et bedre helbred og du kan få et sundere forhold, hvis både du og din partner sover bedre om natten.

Her får du vores inside-viden om snorken og tips til, hvordan du kan komme af med problemet, så både dig og din partner kan få en gods nats søvn.

Hvorfor er snorken så stort et problem i parforhold?

Snorken er en form for søvnforstyrrelseslidelse – det hæmmer både kvaliteten af din søvn og det hæmmer mængden. Det gælder både for dig selv, men så sandelig også den person, der skal sove ved siden af dig.

Manglende søvn betyder ofte mindre overskud i hverdagen. I et forhold kan det betyde kortere lunte og mindre overskud. Samtidig hjælper det heller ikke forholdet, at der rent faktisk er en håndgribelig årsag til den manglende søvn og energi.

Alle parforhold har op og nedture – formentlig flere opture, ellers ville i nok ikke være sammen stadig. Men hvis den ene part i jeres forhold er en regelmæssig snorker, kan den manglende søvnkvalitet have seriøse konsekvenser. Når man er træt, har man både dårligere kognitive egenskaber, samtidig bliver man mærkbart dårligere til at håndtere konflikter.

Derfor er det ALTID en god idé at forberede dine dates og flirts om risikoen for at de bliver holdt vågne. For ifølge undersøgelsen er hovedproblemet ikke det at du snorker, men det er at du ikke fortæller det inden ”uheldet” er ude og din date bliver holdt vågen hele natten.

Tips til at komme af med din snorken og få et bedre parforhold

Hvis du nu alligevel er begyndt at date en sød pige eller fyr, som du virkelig godt kunne tænke dig at blive mere seriøs med, men som ikke gider sove sammen med dig fordi du snorker, er der heldigvis også masser af hjælp at hente til at komme af med problemet.

Snorken opstår som resultat af tilstoppede luftveje. Det kan være at du har smalle næseveje, har allergier du ikke kender til eller du har for meget næsevæv. Der kan være mange årsager, og det er ikke altid, der er en nem løsning.

Nogle tips, der har hjulpet for mange, er ikke at sove på ryggen eller maven, men i stedet skal du prøve at sove på siden.

Tunge måltider lige inden sengetid er også en hyppig årsag til folks snorken, så spis i god tid inden sengetid og lad være med at spise for store aftensmåltider.

Hvis ingenting hjælper er de hos Rhinoklinikken specialister i alt, hvad der handler om næseoperationer og kan hjælpe dig af med din snorken lige meget, hvad årsagen til det er! Så kan både dig og din partner få en god nats søvn og et sundere forhold.

No comments yet.

Skriv et svar