Sparetips til dig, der er studerende

Hvis du er studerende eller nyuddannet, er det ofte et problem, at pengene ikke sidder så løst. Derfor kan det give god mening at spare steder, der giver mening – men hvor starter du?

Studerende eller jobsøgende?

Disse sparetips er både oplag til dig, som er studerende og er på SU, eller for dig, som er nyuddannet og endnu ikke har fundet dig første fuldtidsarbejde.

Det er ikke unormalt at stå uden job eller have få penge på lommen, og derfor er der mange andre, der har stået i den samme situation som dig før. Derfor har vi samlet nogle gode tips til at få mere overskud i hverdagen både mentalt men også økonomisk.

Hvis du står uden job og lige er blevet færdig med din uddannelse, har du højest sandsynligt været vant til at leve for SU og måske en anden mindre indkomst ved siden af fra studiejobs eller lignende.

Derfor er det første og meget vigtige trin at holde dit forbrug nede, som det har været hele vejen igennem din studietid. På den måde bliver du ikke vant til at bruge flere penge, end du har, hvis du fastholder de samme vaner, som du har haft tidligere.

Planlæg og vær realistisk

En af de store synder, hvis du ikke har så mange penge på lommen, er at være alt for spontan med blandt andet middagsaftaler, restaurantbesøg, rejser og byture. Det er alt sammen dyre poster, der kan være med til at gøre den sidste del af måneden meget presset.

Derfor kan det være meget effektivt og brugbart at planlægge dine uger, så du kan handle ind i større mængder, lave store portioner mad til flere dage og fordele dine byture og restaurantbesøg, så du ikke er i pengenød til sidst.

Det kan være en god ide at lave en madplan og holde nogle dage åbne til at kunne lave aftale med venner og familie, så du kan holde styr på aftalerne, så det ikke tager overhånd.

Planlægning og strukturering kan altså været et meget stærkt redskab for at spare på forbruget.

Få professionel rådgivning og stå stærkere

Det er selvfølgelig oplagt, at hvis du får et fuldtidsjob, vil du typisk få en større indkomst, hvor du har mere frihed i hverdagen og større mulighed for at have et højere forbrug.

Men det kan være svært at vide, hvor man skal starte med at søge og finde jobs. Der er mange portaler og jobsider, men hvordan får du det bedste udgangspunkt?

Det kan være uoverskueligt at sætte sig ned og lave en plan for sit jobsøgningsforløb, og derfor kan det være guld værd at få professionel og erfaren hjælp fra eksperter på området.

Overvej at få sparring, hjælp og rådgivning til din jobsøgning. Konsulenthuset ballisager har meget erfaring inden for området og kan hjælpe dig på vej. Se og læs mere om deres ydelser hos Ballisager.

, ,

No comments yet.

Skriv et svar