Tænk på miljø og spar penge i hverdagen

20 stepguide miljøvenlig

Der er rigtig mange ting, som udleder CO2 i dagens Danmark, og du kan være med til at gøre en forskel. Det kan være få ændringer i ens hverdag eller forbrug, som kan være med til at mindske dit CO2 forbrug væsentlig, og du kan på længere sigt endda spare penge på det.

Miljørigtige biler

Der er rigtig mange, der har en bil, som de bruger dagligt og ikke kan undvære. Biler udleder rigtig mange CO2 og især biler af ældre modeller. En mulighed for at tænke mere på miljøet er ved at køre mindre i ens bil, og måske endda benytte sig af offentlig transport i større omfang, hvis muligt. En anden mulighed er også at købe en nyere bil, som er mere miljøvenlig og ikke udleder samme mængde CO2, som den gamle bil. Viabiler har et stort udvalg af nyere biler og også hybridbiler, som er endnu mere miljøvenlige. Tilmed er det oftest de lidt billigere biler, som er mest miljøvenlige, hvilket betyder, at du ikke behøver bruge en formue. En tredje mulighed er at lave en kørselsordning på dit arbejde. Er i flere, som kommer samme sted fra, så kør sammen til og fra arbejde. På den måde sparer i igen på CO2 udslippet, og i sparer penge på benzin.

Miljøvenligt hjem

Det er ikke kun ved biler, man kan være mere miljøbevidst, men det gælder også i hjemmet. Der findes mange muligheder efterhånden for at få miljøvenlig varme og opvarmning af huset. Med et VE-anlæg, som en varmepumpe, solceller eller biovarme, bruger man naturens naturlige elementer, og minimerer derved CO2 udslippet. Ikke nok med at et VE-anlæg er meget mere miljøvenligt, så er det også billigere i drift, og du vil på længere sigt spare en del penge på fx varme.

Noget andet du kan gøre er også at slukke for de apparater, lamper og stikkontakter i hjemmet, som du ikke bruger. Mange apparater er altid i stikkontakten og bruger strøm løbende. Så prøv at huske at slukke for kontakten, når du fx ikke skal bruge kaffemaskinen mere, eller husk og sluk lyset, når du forlader det pågældende rum. På den måde kan du på længere sigt igen spare penge, samtidig med at du tænker på miljøet. Det er de små ting, der kan være med til at gøre en stor forskel, så tænk dig om, og tænk på miljøet.

Læs mere om hvordan du kan spare penge i hverdagen her.

No comments yet.

Skriv et svar